Vesivahinko vaati pikaisen putkiremontin rivitaloyhtiössä

Rivitaloyhtiössä tehtiin vesivahingon seurauksena pikainen käyttövesien putkiremontti. Äkkilähdöstä huolimatta kaikki sujui mainiosti Arennan (entisen Ovenia Isännöinnin) oman remonttiryhmän ja ammattitaitoisen urakoitsijan avulla.

 • As Oy Ritirati on pieni kuuden huoneiston rivitaloyhtiö Kemissä. Vuoden 2015 keväällä yhtiössä tapahtui vesivahinko. Kahden huoneiston väliseinä kastui.

  – Meillä on Kemissä Arennalla (silloinen Ovenia Isännöinti) oma remonttiryhmä, joka valittiin purkamaan kastunut väliseinä ja tekemään kiireellisimmät vesivahinkoon liittyvät remonttityöt. Tekninen isännöitsijämme hoiti vakuutustarkastajan käynnit kohteessa ja seurasi korjauksen edistymistä, kertoo yhtiössä isännöitsijänä toimiva Antti Pohjanen.

  Hallituksen puheenjohtaja Riitta Siiran mukaan urakasta tuli suuri, mutta onneksi vesivahingosta kärsinyt asunto oli tyhjänä ja toisenkin asunnon perhe ulkomailla työkomennuksella. Kun vesivahingon tuhot oli korjattu, tehtiin päätös koko taloyhtiön käyttövesiputkiston remontoimisesta.

  – Vastaavia vahinkoja oli ollut aiemminkin, ja asukkaat halusivat varmistaa, että tämä olisi viimeinen. Myös vakuutusyhtiö antoi ymmärtää, ettei vastaavia vahinkoja ilman remonttia enää korjata, isännöitsijä Pohjanen kertoo.

  Selkeä työnjako ja hyvä tiedotus

  Putkiremontissa Arennan tekninen isännöitsijä vastasi projektin valvonnasta ja teknisistä yksityiskohdista sekä pyysi tarjoukset urakoitsijoilta. Antti Pohjasen vastuulla olivat hallinnolliset asiat. Riitta Siira kuvaa työnjakoa onnistuneeksi. 

  – Urakoitsijan valinnan jälkeen hoidimme hallituksen kanssa yhtiön laina-asiat ja projektin muut paperiasiat kuntoon, Pohjanen mainitsee hallinnollisesta puolesta.

  Remonttiprosessissa isännöitsijä valmistelee asiat, jotka hallitus käsittelee ja tekee niiden pohjalta esityksen yhtiökokoukselle, jossa tehdään lopulliset päätökset. Siiran ja Pohjasen mielestä koko remonttiprojekti sujui hyvin, urakoitsija teki työn aikataulussa ja huolella, ja asukkaat olivat tyytyväisiä.

  – Urakoitsijan kanssa oli helppo jutella, ja he pitivät asukkaat ajan tasalla eri vaiheista. Tiedottaminen onkin tällaisissa remonttiprojekteissa tosi tärkeää, Siira sanoo.

  Taustalla pitkäaikainen yhteistyö

  Siiran mukaan yhteistyö Arennan kanssa on sujuvaa ja mutkatonta – isännöitsijää on helppo lähestyä, ja apua saa aina. Taustalla on pitkäaikainen yhteistyö. Arenna on hoitanut yhtiön isännöintiä jo reilut viisitoista vuotta.

  – Yhtiömme on pieni, joten hoidamme huoltotyöt itse talkoovoimin, kun taas muuta ammattiapua ostamme tarpeen mukaan, Siira kertoo. 

  – Pienissä yhtiössä kuten rivitaloissa henkilökemiat korostuvat enemmän kuin esimerkiksi isoissa kerrostaloyhtiöissä. Tässä yhtiössä vallitsee hyvä tunnelma ja yhteistyön meininki, isännöitsijä Antti Pohjanen sanoo.  

  Referenssi julkaistu 2016

Äkkilähdöstä huolimatta pikainen putkiremontti sujui mainiosti Arennan oman remonttiryhmän ja ammattitaitoisen urakoitsijan avulla.
Hallituksen puheenjohtaja Riitta Siira