Pitkäaikainen isännöintikumppani on taloyhtiön luottopelaaja

Arennan ja As Oy Rovaniemen Helpinkulman yhteistyö on kestänyt jo yli kymmenen vuotta, taloyhtiön valmistumisesta alkaen. Hyvä yhteistyö perustuu pitkäaikaisille suhteille ja avoimelle kommunikaatiolle.

 • Vuonna 2003 rakennettu As Oy Rovaniemen Helpinkulma koostuu 30 asuinhuoneistosta ja kolmesta liikehuoneistosta. Arenna (entinen Ovenia Isännöinti) on toiminut isännöintikumppanina yhtiössä sen rakentamisesta asti.  

  Yhtiön isännöitsijänä toimiva Arennan yksikönpäällikkö Tarja Väihkönen kuvailee kohdetta isännöitsijän näkökulmasta mallikohteeksi, jossa kaikki on mennyt todella hyvin.

  – Osa asunnoista on sijoittajaosakkaiden omistamia ja vuokrattuja, jolloin haasteita saattaa joskus tulla, mutta ongelmat on onnistuttu tässä taloyhtiössä ratkaisemaan melko helposti reagoimalla niihin nopeasti ja jämäkästi.

  Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Aimo kuvailee Arennaa ammattitaitoiseksi, monipuoliseksi ja aktiiviseksi yhteistyökumppaniksi.

  – Isossa toimistossa isännöitsijällä on taustalla verkosto, jolta pyytää apua, vaikkei aina itse osaisikaan heti kysymyksiimme vastata, hän sanoo.

  Rovaniemen paras taloyhtiö

  Vilponen ja Väihkönen korostavat pitkäaikaisten suhteiden merkitystä asioiden hoidossa. Vilposen mukaan on ollut taloyhtiön etu, että isännöitsijä on pysynyt pitkään samana, koska hän tietää yhtiön asiat hyvin ja keskustelu hänen kanssaan on helppoa vuosien kokemuksella. Tarja Väihkösen mukaan myös isännöitsijälle on haaste, jos hallitus vaihtuu usein, pahimmassa tapauksessa koko hallitus kerralla.

  – Tällöin niin sanottu hiljainen tieto häviää hallituksesta, koska kaikkea ei aina kirjata papereihin. Onneksi tässä taloyhtiössä vaihtuvuutta on ollut sopivasti, eikä se ole haitannut yhteistyötä.

  Pitkäaikaisen yhteistyön salaisuus on Väihkösen mukaan myös avoin ja toimiva kommunikaatio puolin toisin.

  – Isännöitsijän kannattaa pitää hallitus koko ajan tasalla niin hyvistä kuin ikävistäkin asioista. Kun asioista on viestitty jo etukäteen hallitukselle, kokouksetkin sujuvat mutkattomammin.

  Myös hallituksen puolelta hän toivoo aktiivista ja koordinoitua viestintää isännöitsijän suuntaan.

  – Kommunikaatio toimii parhaiten ja tehokkaimmin, kun hallituksen jäsenet keskustelevat ensin keskenään asioista ja yksi henkilö kommunikoi isännöitsijän suuntaan, varsinkin jos on iso hallitus kyseessä, Väihkönen sanoo.

  Arennan sähköiset työkalut käytössä

  Väihkönen kuvailee As Oy Rovaniemen Helpinkulman nykyistä hallitusta aktiiviseksi ja edistykselliseksi, joka saa asukkaat mukaan. Muun muassa Arennan sähköiset työkalut on otettu aktiivisesti käyttöön vuonna 2015. Hallitus myös järjestää asukkaiden kanssa oma-aloitteisesti erilaista toimintaa. 

  Hallituksen puheenjohtaja Aimo Vilposen mukaan vapaamuotoinen toiminta, kuten talkoot ja vuosittaiset pikkujoulut, on hyvä tapa luoda yhteishenkeä taloyhtiöön.

  – Yhteistilaisuuksia kannattaa järjestää pienemmästäkin syystä, koska yhteistyön lomassa asukkaat tutustuvat toisiinsa, asiat tulevat paremmin keskustelluiksi ja asiat rullaavat paremmin, hän sanoo.

  As Oy Rovaniemen Helpinkulman tavoitteena on olla Rovaniemen paras taloyhtiö.

  – Se tarkoittaa, että meillä pitää olla yhteistyökumppaneina myös paras mahdollinen isännöintitoimisto, kiinteistöhuolto ja siivoustoimisto. Toimimalla yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla opimme yhteistyökumppaniemme kanssa molemmat uutta, ja tavoitteenamme on koko ajan mennä toiminnassa eteenpäin, Vilponen sanoo.

  Referenssi julkaistu 2016

Opimme yhdessä uutta, ja menemme jatkuvasti toiminnassa eteenpäin.
Hallituksen puheenjohtaja Aimo Vilponen